La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, va carregar ahir contra el líder del PP, Pablo Casado, i va acusar-lo de donar l'esquena i tenir una actitud obstruccionista, pel seu rebuig a donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat i oposar-se a la renovació dels òrgans institucionals.

Montoro, que va comparèixer en roda de premsa en el Palau de la Moncloa després que ho fes Casado, després de l'entrevista d'aquest amb el president del Govern, va denunciar que durant la trobada va rebutjar despolititzar la gestió de la pandèmia, com li va demanar Pedro Sánchez.

En segon lloc va criticar que el PP rebutgi la renovació dels òrgans institucionals pendents com el Tribunal Constitucional o el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Montero va afegir que Casado havia assenyalat en roda de premsa que aquest veto l'estén a tota la legislatura, motiu pel qual el va acusar de no respectar els mandats de la Constitució, tot i «embolicar-se en la bandera».

Així mateix, va criticar que els populars no donin suport als Pressupostos Generals, i va concloure que el balanç de la trobada entre Casado i Sánchez ha estat decebedor perquè el líder del PP ha donat l'esquena al diàleg, i va acusar-lo d'obstruccionisme.