El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, va qualificar ahir de «purga política» la decisió anunciada pel president de la Generalitat, Quim Torra, de substituir els consellers d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; d'Interior, Miquel Buch, i de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

En roda de premsa telemàtica, Solsona va assegurar, a més, que aquesta decisió no va comunicar-se oficialment ni al PDeCAT ni al president del partit, David Bonvehí.

Entre els destituït destaca la baixa de Chacón, únic membre del PDeCAT que quedava a l'Executiu, en una maniobra del president que arriba després de la disputa entre JxCAT i el partit de Bonvehí per les sigles els primers.

«S'ha volgut silenciar la veu d'un partit polític dins del Govern. És un intent d'operació per fer desaparèixer al PDeCAT de les institucions. Ni decrets ni despatxos ni res ens faran desaparèixer al PDeCAT: la paraula sempre l'acaben tenint els ciutadans», va assegurar Solsona.

Per tot això, Solsona va defensar que la seva formació no comparteix els canvis i que creuen que es tracta d'un error: «En un moment de crisi social, sanitària i econòmica, aquesta decisió pot trencar l'equilibri intern del Govern. Ara és moment de centrar el país i aquesta decisió creiem que no ajuda».

El portaveu del PDeCAT va afirmar que en els propers dies el PDeCAT es planteja convocar als diputats de la formació en les diferents Càmeres per valorar «l'impacte de les decisions preses» ahir, amb l'objectiu d'encarar el proper curs polític.

«En els propers dies s'analitzarà quin serà el paper i la funció del PDeCAT en un Govern on el PDeCAT no hi és. En tot cas, la decisió d'avui ens reafirma que el PDeCAT té projecte de futur i que serà en les properes eleccions. I ho farem d'una forma positiva i dirigint-nos a la ciutadania catalana», va dir.

Àngels Chacón

Sobre la decisió del canvi que afecta Chacón, Solsona va sostenir que aquesta destitució «solament es pot entendre per motius polítics, de fet per militància política».

«Sabem per què s'ha cessat la consellera Chacón, per exemple? Vostès ho saben? Nosaltres no. Amb aquesta pregunta tan simple és amb la qual intentem articular i cercar els perquès», va afegir.