El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha convocat una reunió d'urgència de l'executiva després de la destitució del Govern de Quim Torra de l'última consellera fidel al partit, Àngels Chacon.

El PDeCAT ha anunciat que la direcció es reunirà aquesta tarda i que posteriorment, a les 17 hores, el portaveu de la formació, Marc Solsona, oferirà una roda de premsa telemàtica.

Torra ha dut a terme aquest dijous una remodelació sorpresa del seu govern en plena crisi interna de l'espai postconvergent i pocs dies després que es donessin de baixa del PDeCAT els consellers Meritxell Budó, Jordi Puigneró, Miquel Buch i Damià Calvet, seguint els passos de l'expresident català Carles Puigdemont.

D'aquesta manera, al PDeCAT només li quedava una representant en l'executiu, Àngels Chacon, qui a més es perfila com a candidata del Partit Demòcrata a les eleccions si decideixen concórrer.

Però Chacon ha perdut el càrrec al Govern aquest matí i la seva plaça l'ocuparà l'exeurodiputat de CiU Ramon Tremosa, fidel a Carles Puigdemont.

En aquesta crisi de Govern, també han estat rellevats el fins ara titular de l'Interior, Miquel Buch, que mantenia una tensa relació amb Torra arran dels xocs entre mossos i manifestants durant les protestes per la sentència del procés, i que serà substituït per Miquel Sàmper.

El tercer canvi en el Govern és a la conselleria de Cultura: surt Mariàngela Vilallonga i ingressa Àngels Ponsa.