El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir que la situació epidemiològica a Catalunya per la covid-19 és d'una «estabilitat tensa». Va destacar que els darrers quatre dies s'ha notat un «petit descens de contagis» però que cal que passin més dies per poder treure conclusions d'aquestes dades.

El coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va anar més enllà que Argimon i va qualificar la situació d'una «estabilitat perillosa» perquè «mil casos diaris no és poca cosa». «No és una estabilitat d'estar tranquils sinó d'estar atents», va reblar.

Argimon va reclamar una gestió «comunitària» i amb «solidaritat» de la pandèmia que rebaixi la pressió a l'atenció primària i als hospitals. Va dir que les PCR es fan «per prendre després decisions i si són decisions com la quarantena o l'aïllament, complir-les en la mesura del possible». En aquest sentit, Mendioroz va defensar que no hi ha un llindar exacte a partir del qual s'han d'aplicar mesures restrictives a la mobilitat o a la interacció social. Segons ell, s'haurien d'aplicar quan el rastreig, el traçat i l'aïllament no són suficients perquè «aquestes mesures són l'últim recurs». Va indicar que les dades evidencien que «semblen tenir un clar impacte en la reducció dels contagis, tot i que són evitables amb el conjunt d'accions individuals», va recordar.