El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, no descarta que calgui tancar escoles senceres en zones geogràfiques «petites» si s'hi detecten brots de transmissió de covid-19. Segons Simón, serien escoles concretes i la mesura no afectaria en cap cas tots els centres d'una ciutat o ter-ritori. En tot cas ha apuntat que «no tindria sentit valorar tancaments generalitzats de les escoles».

Simón apuntava ahir que caldrà valorar durant els pròxims dies com evoluciona el retorn a l'escola i va apuntar que es podria donar «un impacte important» a zones de baixa transmissió on els ciutadans han passat les vacances a zones d'alta transmissió.

Per aquest motiu ha advertit que és diferent detectar brots de transmissió que es produeixen al centre escolar, cosa que complicaria la continuïtat de les classes, dels que s'han produït fora, fet que implicaria que l'escola no és un focus. Caldrà valorar-ho, ha dit, «escola a escola».

Segons el director del Centre d'Alertes Sanitàries, caldrà «estar vigilants» i valorar si en algun moment l'augment de la transmissió al centre és superior a la transmissió comunitària, fet que implicaria que l'escola és un centre de transmissió.

Simón també va indicar que la incidència de la covid-19 entre menors de 20 anys és «més alta del que ho va ser al seu moment» i se situa només darrere de la franja situada entre 29 i 30 anys. Segons Simón, els més afectats són els menors d'entre 16 i 17 anys, «que tenen una vida social més important», però «tots els grups en edat escolar tenen incidències relativament altes», malgrat que «la majoria són asimptomàtics i tenen un quadre molt lleu». Els nivells d'hospitalització d'aquests grups d'edat és inferior al 4%.