El nou conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va retreure ahir al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que no estigués «al costat» del president de la Generalitat, Quim Torra, demanant més diners, «per exemple, per donar una paga extra al personal sanitari».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Tremosa va denunciar que, quan Torra va fer bandera de la reivindicació de més diners per gestionar la pandèmia de la covid-19 a Catalunya, aprofitant la concessió d'ajudes europees, Aragonès no es va posar al seu costat.

«M'hauria agradat que el vicepresident, Pere Aragonès, també estigués al costat del president de la Generalitat defensant que necessitem ara diners, per exemple, per donar una paga extra al personal sanitari. No ho ha fet públicament, que jo sàpiga», va afirmar. En aquest tema, «ja va tard, el vicepresident», va afirmar Tremosa, que dijous va prendre possessió com a conseller d'Empresa i Coneixement, en substitució d'Àngels Chacón.

D'altra banda, la consellera sortint de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va assegurar ahir que Torra li havia demanar que cessés el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, per «estratègies polítiques». En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera, que dijous va ser rellevada del càrrec, va explicar que el moment «més dur» dels seus 18 mesos de mandat va ser «quan Torra volia que cessés» el seu secretari general, una petició que va aconseguir esquivar «amb un canvi de cromos».

Vilallonga també va revelar que no s'esperava que el president la rellevés i que li costa entendre les raons que ha donat. El president «va dir públicament que era per reforçar el Govern i jo em sento una persona forta», va afirmar. Vilallonga va dir que Torra la va cridar dijous d'urgència al seu despatx i li va dir que seria substituïda en el càrrec per Àngels Ponsa. «Ponsa és la meva directora general -va recordar Vilallonga-. Per tant, ja he pogut parlar amb ella i li he desitjat salut i sort, perquè tots les necessitem en aquests temps difícils».