El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, va responsabilitzar la política penitenciària de la mort del reu d'ETA Igor González Sola a la presó de Martutene i va assenyalar que «mentre no desaparegui» la «violència de l'Estat, difícilment es podrà parlar de convivència democràtica».

González Sola va ser trobat mort divendres a la seva cel·la de la presó de Sant Sebastià, una mort sobre la qual els primers indicis observats apunten que podria haver-se tractat d'un suïcidi, segons fonts del centre. Havia ingressat a la presó el març del 2005 per complir una condemna de 20 anys per col·laboració amb banda armada, dipòsit d'armes i falsificació dins la seva activitat en el comando Amaiur d'ETA.

Otegi va assenyalar a Gernika, on va tenir lloc l'acte de presa de possessió d'Iñigo Urkullu com a lehendakari, que «són cinc» els reus d'ETA que han mort a la presó des del 2011.

Per altra banda, la Casa del Poble de Portugalete, a Biscaia, va aparèixer amb pintades que qualifiquen d'«assassí» el PSOE, partit al qual els autors de l'atac culpen de la mort de Sola. En un comunicat, el secretari general dels socialistes biscaïns, Mikel Torres, va expressar la seva «rotunda condemna» davant d'aquestes pintades.