06 de setembre de 2020
06.09.2020
Regió7

La Cambra de Comerç de Barcelona rebutja la fusió de CaixaBank i Bankia

El president de l'entitat considera que suposa «un pas més per concentrar tot el poder a Madrid»

05.09.2020 | 23:41
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell

La Cambra de Comerç de Barcelona va rebutjar ahir la possible fusió entre CaixaBank i Bankia, tot anunciant que demanarà formalment que l'operació no es dugui a terme. «Si es confirma la unió, serà un pas més per concentrar el poder a Madrid i allunyar-se dels orígens catalans per sempre. Una llàstima, i una conseqüència més de no tenir un Estat a favor», va assegurar el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, en un fil a Twitter.

«Respecte a l'accionariat de la possible entitat resultant, encara que la Fundació la Caixa sigui el soci principal, és obvi que l'Estat té eines múltiples per aconseguir el que li convingui. És qüestió de temps que la Caixa sigui plenament espanyolitzada per sempre i perdi els orígens», va avisar Canadell.

Sobre els motius econòmics de la fusió, el president de la Cambra de Comerç va negar que sigui necessària aquesta unió entre CaixaBank i Bankia «per ser competitives». «A Alemanya hi ha encara més de 600 caixes, i a Suècia més de 150 i van ser clau per a les pimes per mantenir el crèdit durant la crisi del 2008», va recordar el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. «El 'too big to fail' és una estratègia errònia que passarà factura tard o d'hora», va reflexionar Canadell, que considera que l'actual crisi provocada per la covid-19 «no necessita una major concentració bancària i, per tant, menys competència».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook