El Govern espanyol va confirmar ahir que la nova reunió de la taula de diàleg sobre Catalunya se celebrarà «en els pròxims dies» a Barcelona.

Segons va avançar la Generalitat i van confirmar fonts de la Secretaria d'Estat de Comunicació, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va trucar ahir a la tarda al president català, Quim Torra, per parlar d'aquesta propera reunió de la taula.

Els gabinets dels governs català i espanyol estan concretant ja l'ordre del dia i la data per a aquesta nova reunió en la qual, al costat de qüestions d'actualitat com la lluita contra la pandèmia, es reprendrà l'agenda de la retrobada, basada en el diàleg polític i en la regeneració institucional, així com la millora de la cooperació.

La setmana passada, Sánchez es va comprometre amb ERC a impulsar per a mitjan aquest mes de setembre una nova reunió de la taula de diàleg sobre Catalunya, que va arrencar el febrer però els treballs de la qual van quedar interromputs per l'esclat de la covid-19, i que ara poden veure's condicionats per les cites judicials dels dies 17 i 23 que ha d'afrontar Tor-ra, que podria ser inhabilitat.

Ahir al matí, Sánchez ja havia anunciat que parlaria aquesta setmana amb el president de la Generalitat amb la intenció de fixar una data per a la reunió de la taula de diàleg sobre Catalunya, i la trucada va tenir lloc ahir mateix a la tarda.