En una comunicació emesa pels departaments d'Educació i Salut s'informa dels símptomes amb els quals els alumnes no podran accedir als seus centres educatius un cop comenci dilluns que ve el curs escolar 2020-2021.

D'aquesta manera, el comunicat especifica que si un nen menor o igual a 14 anys presenta algun dels següents símptomes: febre o febrícula, tos, dificultats per respirar, mal de coll, congestió nasal, vòmits o diarrees, mal de cap, malestar i dolors musculars, no podrà assistir a classe. Pel que fa als alumnes majors de 14 anys s'afegeixen els calfreds i l'alteració del gust o l'olfacte als símptomes prèviament mencionats.

A grans trets s'estableix que un alumne no podrà accedir al centre amb una temperatura corporal superior a 37,5 graus, tot i que Bargalló en la roda de premsa celebrada ahir per presentar les dades i novetats del curs escolar 2020-2021 va parlar de 37,2 graus.

En aquest sentit, el conseller d'Educació va aprofitar per fer una crida a la corresponsabilitat de les famílies i va dir que els pares hauran de prendre la temperatura als fills abans de sortir de casa, tot i que també se'ls prendrà la temperatura a l'entrada del centre educatiu. Aquesta pauta no serà aplicable a les activitats extraescolars.