La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, va nomenar ahir, dilluns, nou secretari general del departament Marc Ramentol en substitució de Laura Pelay, un canvi que, segons ha manifestat el mateix Govern de la Generalitat, respon a l'objectiu de «refrescar i renovar l'equip davant la previsible segona onada de la covid-19».

El Govern detalla que el canvi en el segon lloc de l'organigrama de la conselleria s'ha decidit de comú acord entre Vergés i Pelay, ja que feia «setmanes que parlaven d'aquesta decisió».

La substitució en aquest important lloc de l'organigrama de Salut arriba quatre dies després que el president de la Generalitat, Quim Torra, canviés els seus tres consellers d'Interior, Empresa i Coneixement i Cultura, tots de JxCat.

El president va proposar al seu vicepresident, Pere Aragonès, rellevar també els consellers d'ERC que considerés oportú, però aquest ho va rebutjar. Així, pocs dies després, entre els departaments comandats per ERC no substitueix cap conseller, però sí el número dos de Salut.

Ramentol era fins ara i des de desembre del 2018 director general de Professionals de la Salut del departament.

Nascut el 1982, és metge especialista en medicina interna i forma part de la conselleria de Salut des de la legislatura passada.

La vacant que deixa Ramentol al capdavant de la Direcció General de Professionals de la Salut l'ocuparà l'actual presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, Montserrat Gea.