Una classe de parvulari de l'escola Mare del Diví Pastor d'Igualada ha estat confinada després que un dels alumnes hagi donat positiu en la prova de la covid-19. Un dels infants tenia febre, motiu pel qual se'l va traslladar al CAP de referència del centre escolar, on li van practicar la PCR. Com que va donar positiu es va activar el protocol establert i es van confinar tots els alumnes de la classe i els docents que havien estat en contacte amb el grup, als seus domicilis, segons han explicat fonts municipals.

El departament de Salut ha explicat que, a l'aula, l'alumne hauria estat en contacte «estret» amb set nens més i tres educadores, als quals es va fer el test PCR. Ahir a la tarda, quatre nens i les tres educadores havien donat negatiu. Faltava tenir el resultat de la resta.

Tot i els resultats, el departament d'Educació va aclarrt que d'acord amb el protocol establert, alumnes i educadores es mantindran preventivament en quarantena. Una de les educadores és la mare del nen que ha donat positiu.

Els alumnes cursen P-2 a l'escola Mare del Diví Pastor d'Igualada. En un primer moment es van aïllar els set alumnes que havien estat en contacte «estret» i dues educadores. La tercera educadora aïllada és la mare del nen i, per tant, tot i que no tenia el contacte directe del centre, el tenia a casa.

El conseller Josep Bargalló va recalcar ahir a la tarda que no es tracta de cap «brot», ja que només s'ha confirmat un positiu. D'acord amb els protocols establerts,el grup es mantindrà preventivament en quarantena.