La mort a Itàlia d'un jove negre assassinat a cops per quatre joves blancs, ja amb antecedents penals de violència i amb idees d'ultradreta, ha commocionat el país, on el primer ministre, Giuseppe Conte, i tots els partits polítics han expressat les seves condolences.

Willy Monteiro Duarte, un jove de 21 anys nascut a Roma de pares originaris de Cap Verd, va morir la nit del 5 i al 6 de setembre, a Colleferro, a prop de Roma, després de rebre una pallissa per la qual han estat detinguts quatre joves d'entre 22 i 26 anys.

Els detinguts són dos germans, Marco i Gabriele Bianchi, i Mario Pincarelli i Francesco Belleggia, i se'ls acusa d'homicidi dolós agreujat amb motius fútils, mentre que els investigadors han descartat la causa del racisme en l'assassinat. La cara somrient de Willy Monteiro Duarte, un jove que volia ser cuiner i que somiava a jugar a futbol amb el Roma, ocupava ahir totes les pàgines dels diaris i espais als telenotícies del país. Va néixer a Roma en una família capverdiana i vivia amb la seva família a Paliano, a la província de Frosinone.