08 de setembre de 2020
08.09.2020
Regió7

Torra assegura als directors de primària que «estem preparats» per tornar a escola

També va reiterar que insistirà al Govern central perquè els pares puguin disposar d'una prestació d'incapacitat temporal en cas que els seus fills hagin de fer quarantena

07.09.2020 | 23:23
Reunió telemàtica de Torra amb directors dels centres, ahir al matí

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que Catalunya està preparada per tornar a les aules i en aquest sentit va subratllar que els departaments d'Educació i Salut han treballat per donar «seguretat i confiança» a famílies, docents i alumnes de cara a aquest retorn. Torra es va reunir telemàticament al matí amb la Junta Central de Directors de Primària per tractar sobre les mesures de seguretat en aquest inici de curs, juntament amb els consellers d'Educació, Josep Bargalló; i Salut, Alba Vergés; i el decretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Torra va insistir que l'escola és un servei públic essencial: «Ens hi juguem molt com a país», va afegir el president, que unes hores més tard tarda també es va reunir amb la Junta Central de Directors de Secundària.

Va assegurar que és hora de tornar a les aules «perquè l'escola continuï sent aquest gran ascensor social que és, aquest gran cohesionador i pilar troncal de la societat», segons va informar posteriorment el Govern en un comunicat. Torra va admetre l'error de no haver declarat serveis essencials la cultura i l'educació, i va dir que això no pot tornar a passar perquè totes dues àrees són troncals, i és on es juga el futur dels joves.

Torra també va reiterar que insistirà al Govern central perquè els pares puguin disposar d'una prestació d'incapacitat temporal en cas que els seus fills hagin de fer quarantena per covid-19.

En la reunió d'ahir, Torra va agrair a la comunitat educativa la seva «actitud exemplar» perquè els alumnes tinguessin un ense-nyament correcte durant la pandèmia, «vetllant perquè els nens i joves poguessin tenir un ensenyament correcte enmig de les enormes dificultats que va viure el país».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit