L'acte oficial de la Diada a Manresa replicarà el format d'altres anys amb variacions per adaptar-se a la situació de pandèmia. Així, per evitar aglomeracions i garantir el manteniment de la distància física, s'ha dibuixat a la plaça de l'Onze de Setembre, on tindrà lloc a les 11 del matí, un espai per a 140 cadires delimitat amb tanques.

Fins ahir, a l'ofrena floral hi havien confirmat la participació 41 entitats (78 persones) que, juntament amb 24 persones de públic general i 27 autoritats, deixava 11 seients lliures. Per apuntar-s'hi hi ha temps fins avui a les 12 del migdia o fins que s'esgotin del tot les 140 entrades disponibles

L'espai amb cadires ocuparà la part de la plaça que mira cap a la Bonavista (on es fan les ofrenes florals), així com part del passeig de Pere III i de les seves calçades laterals, fins a l'alçada del número 75 (just abans d'arribar a la cafeteria Atenes). L'accés a dins del recinte serà controlat. Caldrà dur mascareta, es prendrà la temperatura als assistents abans d'entrar i hi haurà gel hidroalcohòlic.

L'acte s'iniciarà amb el Ball d'Homenatge a la Diada de Catalunya, a càrrec de Jordi Gros Santasusana, director i dansaire de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages. A continuació hi haurà la intervenció de la periodista Àngels Fusté -que serà qui glossarà la significació de la Diada- i el parlament de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. Seguidament es farà l'ofrena floral de l'Ajuntament, dels grups municipals i de les institucions públiques. Tot seguit, l'Orfeó Manresà interpretarà Els segadors (enguany no hi haurà totes les corals manresanes pel tema covid) i es farà l'ofrena floral de les entitats. Clourà l'acte la colla sardanista Dintre del Bosc (igual que amb les corals, s'ha hagut de limitar la ballada a una colla).