L'assistenta de Pilar, una anciana que va morir per possible covid-19 en la localitat madrilenya de Leganés, porta sis mesos d'okupa en l'habitatge d'aquesta i es nega a abandonar-la tot i les múltiples denúncies de la família, ha informat a Efe una filla de la morta.

Rosana, la filla de Pilar, va estar ingressada durant 40 dies per covid a l'hospital i va ser allà on va rebre la notícia de la mort de la seva mare, una dona de 75 anys que, en aparença, "estava bé", ha dit a Efe.

Segons ha explicat, l'assistenta va ser qui es va trobar amb el cadàver de la seva mare quan va acudir al domicili, del qual es va haver de fer amb un joc de claus, ja que era la mateixa Pilar qui li obria la porta cada dia, quan acudia durant dues hores a ajudar-la a netejar i altres tasques de la llar.

A continuació, l'assistenta, d'origen peruà, va cridar a l'assegurança de defuncions, va informar que la dona no tenia família i es va posar com a beneficiària del segur, decidint també la incineració del cadàver, ha explicat la filla de la morta. "Ningú en l'assegurança va comprovar res, això és el més tèrbol", ha dit Rosana, que afirma que deu dies abans de la mort de la seva mare, l'assistenta havia canviat la titularitat dels subministraments de l'habitatge, del qual ja no va sortir.

Fonts policials han confirmat a Efe que la família de Pilar va presentar una denúncia al març per aquests fets, encara que la filla de la morta ha explicat que l'han anat ampliant al llarg dels mesos i que també tenen intenció de denunciar a l'assistenta per un possible delicte d'homicidi. "Tenim dubtes i volem que s'investigui la mort de la meva mare", ha comentat.

Al llarg d'aquests mesos, segons Rosana, han intentat negociar amb la dona la seva sortida de l'habitatge, oferint-li fins i tot 5.000 euros o el pagament d'un lloguer durant sis mesos en una altra casa. "Però ella ens va demanar 15.000 euros i després ens va dir que fins que no li ho digués un jutge, no s'aniria de la casa", ha afegit.