Puigcerdà va començar a dur a terme ahir un cribratge per detectar casos de covid-19 entre persones asimptomàtiques de diferents col·lectius de la Cerdanya, especialment entre els docents. Les proves, que són voluntàries, van tenir lloc al Casal d'Avis Sant Domènec de la capital cerdana i, en total, l'Ajuntament de Puigcerdà, la Fundació Hospital de Puigcerdà, el Departament de Salut, els Serveis Territorials de Salut de l'Alt Pirineu i el Servei d'Emergències Mèdiques preveuen fer-ne 1.280 entre els dos dies de cribratge, ja que el dia 15 de setembre se'n farà una segona jornada.

Especialment les proves de control del coronavirus estan destinades al personal docent de la comarca. Així, està previst que es puguin practicar proves a unes 300 persones dels 22 centres educatius que hi a la Cerdanya, entre llars d'infants, escoles, instituts i centres públics d'ensenyaments artístics i musicals. Els tests també estan oberts a joves de 18 a 40 anys que hagin pogut tenir exposicions de risc amb el virus, professionals dels sectors de l'hostaleria i el comerç i personal d'administració i serveis dels centres educatius.

Per poder-hi participar els interessats a formar part del cribratge s'han d'inscriure prèviament a través d' un formulari al web municipal de l'Ajuntament.