09 de setembre de 2020
09.09.2020
Regió7

Salut ultima un nou protocol per facilitar les visites a les residències

Es valorarà la situació epidemiològica del centre i es planteja un mínim d'una visita a la setmana

08.09.2020 | 23:15
Salut ultima un nou protocol per facilitar les visites a les residències

El departament de Salut ultima un protocol per fer «més flexible» la normativa quant a visites i sortides a les residències. El director estratègic d'Atenció Primària, Rafa Ruiz, va reconèixer ahir a TV3 que calia «afinar» aquesta qüestió i que publicaran el nou protocol a final de setmana o principi de la següent.

Les noves directrius establiran que es tindrà més en compte la situació epidemiològica de la residència i no tant la de l'entorn on es troba, tot i que també s'haurà d'avaluar. La idea és que els familiars puguin veure els residents un mínim d'un cop per setmana. Actualment, el 95% de les residències estan en situació verda o taronja. «Això vol dir que tenen el virus controlat», va afirmar Ruiz.

«La nostra proposta consisteix que les visites i sortides dels residents a casa seva o a l'exterior a fer un passeig sigui molt més flexible», va dir Ruiz. Tenint en compte que la gran majoria es troba en situació verda o taronja, va explicar que l'objectiu és que aquest 95% pugui rebre visites i que els residents també puguin fer sortides al carrer. La proposta passa per «tenir més en compte la situació de la residència i no tant en compte la de la comunitat». Tot i això, va apuntar que si la situació epidemiològica de l'entorn és molt dolenta i hi ha un «risc excessiu» s'actuarà en conseqüència al territori en concret. «Però per norma general la situació de la residència serà la que marcarà la situació de fer les visites», va insistir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit