Els contactes de persones que han donat positiu de covid-19 que facin activitats considerades essencials (personal sanitari, sociosanitari, personal de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, personal de centres educatius i periodistes de mitjans informatius) no hauran de fer quarantena si tenen una PCR negativa.

Així es desprèn en l'actualització de l'«Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19», publicada pel ministeri de Sanitat i que assenyala que aquestes persones no han de fer la quarantena sempre que hagin mantingut les mesures recomanades en cada cas per prevenir la transmissió. Després d'una valoració pel servei de prevenció de riscos laborals, podran continuar amb la seva activitat laboral si el resultat de l'analítica per PCR és negativa. En aquest cas, es recomana fer una autovigilància per si apareguessin símptomes.

Aquesta mesura ha estat acollida de manera satisfactòria pel Consell General de Dentistes, que ha assegurat que permetrà que els dentistes puguin seguir desenvolupant la seva activitat professional, i evitar el tancament de moltes clíniques.

«Confiem plenament en l'ètica i responsabilitat de tots els dentistes, així ho han demostrat des de començament d'aquesta crisi sanitària, seguint estrictament tots els protocols de seguretat que hem elaborat des de l'Organització Col·legial, amb l'objectiu de protegir els pacients», afegeixen.