10 de setembre de 2020
10.09.2020
Regió7

L'alcalde d'Igualada considera que el cas positiu d'una escola bressol és «puntual»

Quan falta per saber només el resultat d'una prova, tot l'entorn de l'infant és negatiu

09.09.2020 | 22:56
L'alcalde Castells, amb els regidors Vila i Vives

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, assegura que el confinament d'una classe de parvulari de l'escola Mare del Diví Pastor després que un dels alumnes hagi donat positiu en la prova de la covid-19 és «un cas puntual». A l'entorn del nen infectat, de moment, només hi ha casos negatius. Falta només el resultat d'un alumne del grup-classe. Tot i que els nens hagin donat negatiu, seguint el protocols actuals, el grup es mantindrà preventivament en quarantena durant 14 dies.

Castells assegura que en tot moment s'ha actuat «d'acord amb els protocols» i que «s'ha controlat molt bé». D'altra banda, destaca que l'índex de rebrot a la ciutat es troba en un dels nivells més baixos de les darreres setmanes.

Castells va valorar el cas del confinament d'una aula de parvulari en el marc de la presentació del nou curs escolar a la ciutat d'Igualada. En aquest sentit, el batlle va dir que les escoles «estan preparades per afrontar el curs». L'alcalde va destacar la tasca de la direcció del centre afectat en la gestió del cas. Alhora, va especificar que les dades elaborades pel departament de Salut indiquen que ara mateix el risc de rebrot de la covid-19 a Igualada es considera «moderat». Amb tot, va reclamar «la màxima implicació de la ciutadania» per contenir el virus i va demanar «extremar la prudència».

D'altra banda, la regidora d'Ensenyament, Marisa Vila, explica que des de l'Ajuntament fa setmanes que es treballa amb les direccions de tots els centres per atendre les necessitats específiques pel que fa a la disponibilitat d'espais i materials. Vila va detallar que durant l'estiu s'han fet diverses actuacions als centres educatius públics, que han comportat una inversió global de 96.128 euros. En aquesta línia, l'espai de l'escola de música s'ha posat a disposició dels centres educatius per a portar-hi a terme accions formatives.

D'altra banda, el regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, també va explicar que s'han fet diverses actuacions a la via pública per facilitar les entrades i les sortides dels alumnes als centres escolars. En concret, s'han eliminat o desplaçat aparcaments de cotxes i motos i s'han tancat al trànsit zones, que les escoles podran fer servir com a pati.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit