El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous instar el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar eleccions amb la "màxima celeritat". Amb els vots a favor del PSC, CatECP i el PPC els contraris de JxCat i ERC i l'abstenció de Cs i la CUP, la cambra catalana ha descartat reclamar comicis "perquè els ciutadans de Catalunya decideixin democràticament un nou Govern", tal com reclamava una moció del PSC-Units. Amb els vots positius de Cs, PSC, CatECP i la CUP i els contraris de JxCat i ERC s'ha aprovat un punt que constata l'existència d'un Govern "dividit" i "esgotat" que "no té capacitat" per acordar internament les solucions "necessàries" per gestionar i resoldre la pandèmia i la crisi.

Entre els punts que no s'han aprovat n'hi ha un que reclamava que el Parlament constatés la "pèrdua de la competitivitat de Catalunya en relació a altres regions europees situant-nos avui per sota de la mitjana, en la posició 161 d'un total de 268 regions". Tampoc s'ha aprovat un dels punts de la moció que volia que la cambra constatés la "pèrdua del lideratge econòmic" de Catalunya dins Espanya en relació al PIB.

En canvi, amb els vots de tota l'oposició s'ha aprovat el punt que constata la "falta de voluntat, diàleg i cerca d'acords del Govern de la Generalitat amb els grups parlamentaris, sobretot en un moment com l'actual que calen més que mai consensos per afrontar la major crisi sanitària, econòmica i social de les darreres dècades". També el punt que denuncia "l'incompliment sistemàtic" del Govern de la majoria de resolucions aprovades pel ple a iniciativa de la oposició.