El Parlament de Catalunya va lliurar ahir la Medalla d'Honor, en categoria d'or, als professionals del sistema sanitari català pel seu treball i lliurament durant l'emergència del coronavirus.

Va recollir el guardó la doctora de l'Hospital d'Igualada Dolors Arnau, en representació tots els professionals i sectors que componen el sistema sanitari, en un acte al qual van assistir el president de la Generalitat, Quim Tor-ra; el del Parlament, Roger Tor-rent; el vicepresident, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés, i els diferents líders dels grups parlamentaris de la cambra catalana. Arnau va ser l'única a rebre directament la medalla de la mà de Torrent, però també van pujar a l'escenari l'infermer del CAP Mossèn Jaume Soler de Cornellà Miguel Cerrillo Borja; l'epidemiòloga del Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona Neus Camps; la tècnica auxiliar d'UCI de l'Hospital Germans Trias i Pujol Glòria Ollé i l'administratiu del CAP Roquetes-Canteres de Barcelona Jesús Cabrera.

Arnau va reclamar a les administracions que «escoltin» les demandes dels sanitaris i a la ciutadania que actuï amb responsabilitat per contenir al virus. També va tenir un record pels «professionals que van perdre la vida i pels que encara sofreixen seqüeles» pel virus, i va elogiar la capacitat de resposta de tots els sectors del sistema sanitari.