Els governs d'Israel i Bahrain han aconseguit un acord per normalitzar les seves relacions diplomàtiques, segons va anunciar ahir el president dels Estats Units, Donald Trump, de manera que Al-Manama segueix els passos de la Unió dels Emirats Àrabs (EAU), que va forjar recentment un pacte similar amb l'Executiu israelià.

«Una altra fita històrica avui. Els nostres dos grans amics Israel i Bahrain acorden un acord de pau. El segon país àrab a aconseguir la pau amb Israel en 30 dies», va assenyalar el mandatari a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

El mateix Trump havia indicat dijous durant una conferència de premsa que un segon país podria sumar-se a la cerimònia que se celebrarà la setmana pròxima per a la ratificació de l'acord entre Israel i la Unió dels Emirats Àrabs. «Podríem tenir un altre país afegit», va dir, sense donar, però, més detalls.

El mandatari estatunidenc va incidir a més que «en un període relativament curt de temps» hi haurà nous anuncis sobre acords similars entre Israel i altres països de la regió. «Hi haurà pau a Orient Mitjà», va sostenir.