Diversos actes vandàlics estan provocant afectacions en la circulació de trens a Catalunya, segons ha informat la companyia Renfe. Les afectacions es produeixen principalment a les comarques gironines, a l'alta velocitat i a l'R11. Entre altres afectacions, està interrompuda la circulació d'alta velocitat entre Girona i Figueres, i això ha afectat dos trens amb connexió internacional amb França. Pel que fa a la R11, la circulació està interrompuda entre Maçanet i Figueres. A més, Renfe també informa d'altres actes vandàlics a les comarques de Ponent, tot i que en aquests casos no estan afectant la infraestructura.

Segons la companyia, a l'alta velocitat hi ha hagut un incendi a la zona de vies entre Girona i Figueres que interromp la circulació en aquest tram. Això ha afectat de moment quatre trens, dos dels quals tenen connexió internacional amb França.

Un altre incendi en el tram entre Riells i Vilobí d'Onyar ha provocat una avaria de senyalització en aquest tram, fet que pot provocar retards puntuals si els trens hi poden circular.

També a l'alta velocitat, Renfe ha informat d'actes vandàlics entre Lleida i les Borges Blanques, i entre Montagut i Lleida. En aquest cas, però, no hi ha hagut afectació a les instal·lacions i els trens poden circular amb normalitat.

Pel que fa a Rodalies, la circulació de la línia R11 està interrompuda a Maçanet i Figueres per diversos actes vandàlics que estan provocant danys a les instal·lacions.Detenen quatre membres del CDR de Balaguer per una crema de neumàtics de matinada a les vies del tren

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres quatre membres del CDR de Balaguer per la seva suposada implicació en una crema de neumàtics aquesta matinada en diversos punts de les vies del tren a Lleida, que no han afectat la circulació. Els quatre es troben a la comissaria de la Guàrdia Civil de Lleida i se'ls podria acusar d'un delicte de danys. Al migdia els CDR han convocat una concentració davant la comissaria per demanar la posada en llibertat dels detinguts. Hi ha assistit mig centenar de persones, que s'han concentrat al descampat de davant amb pancartes, estelades i amb consignes en contra de la repressió policial, al costat d'un nodrit desplegament policial de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra.