«Per vèncer caldrà anar-hi, anar-hi i anar-hi...». Amb aquesta consigna va acabar l'acte que l'ANC va celebrar ahir a la tarda al pati del Casino de Manresa amb motiu de la Diada. Hi van assistir 200 persones, el màxim permès a causa de la covid. Totes les cadires, arrenglerades per mantenir la distància social, es van omplir i fins i tot hi va haver gent que va seguir l'acte des del carrer.

A l'acte hi van intervenir el representat de la intersindical CSC, Toni Casserras; Lídia Soler en nom de la PAHC; el membre de la plataforma Bages pels Drets Civils Eudald Camprubí i el secretari nacional de l'ANC, Pep Peraire. Casserras va recomanar superar les limitacions «mentals» de l'autonomisme. «No hi ha dreceres a l'independentisme», va dir. Soler, amb tres companyes més de la PAHC a l'escenari, va afirmar que és una obligació «recuperar espais dels fons voltor i dels bancs».

Camprubí, per la seva banda, va recordar que hi ha 13 bagencs imputats per atemptat a l'autoritat i danys públics «pel fet d'haver exercit el seu dret a la protesta, però, sobretot, «per ser independentistes», va opinar. La plataforma ha nascut per donar suport als represaliats davant un estat que «vol que li tinguem por i no plantem cara», va dir.

Peraire va intervenir en nom de l'ANC. «Si algú es pensava que aniríem enrere malgrat que els partits no estiguin a l'alçada i la covid hagi generat desesperació, s'ha equivocat. Estem tossudament alçats». L'acte es va cloure amb una reeixida intervenció musical del grup Quarts d'Una.