Òmnium Cultural ha simbolitzat aquest divendres la "repressió" que realitza l'Estat a l'independentisme col·locant al cèntric passeig Lluís Companys de Barcelona 2.850 cadires buides amb cartells amb els noms dels sobiranistes "perseguits per la Justícia" que ha comptabilitzat aquesta entitat. L'entitat h

Per la covid-19, l'acte s'ha celebrat amb l'Arc de Triomf de fons i sense públic, més enllà d'alguns curiosos que s'han parat a observar el que succeïa, i hi han participat líders polítics com el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el president del grup de Unides Podem al Congrés, Jaume Asens; o el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera.

Aquests representants públics han enganxat en algunes d'aquestes 2.850 cadires buides uns cartells amb els noms que ells mateixos han escrit, mentre la resta de cadires ja comptaven cadascuna amb noms diversos posats per l'organització.

Torra ha optat per "Carles" i "Jordi", segons ha comentat en honor "als dos presidents" -l'expresident català Carles Puigdemont i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart-, Torrent per "Dolors" i "Carme" -l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell-, Aragonès per "Oriol" i "Marta" -l' exvicepresident Oriol Junqueras i la secretària general d'ERC, Marta Rovira- i Asens per "Jordi" -també en honor a Cuixart-.

També han participat en l'esdeveniment el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, que ha exercit d'amfitrió de l'esdeveniment, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, o familiars dels "presos polítics i exiliats" com l'europarlamentària d'ERC Diana Riba, parella de l'exconseller pres Raül Romeva.

Tot seguit, Blanca Llum Vidal ha llegit un text d'Antoni Tàpies que porta per títol "El joc de saber mirar" i Queralt Lahoz i Dani Ariño han interpretat el tema musical Los hermanos, d'Atahualpa Yupanqui.