La necessitat d'evitar aglomeracions que puguin derivar en brots de COVID-19 ha fet que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hagi plantejat aquest any una Diada descentralitzada, amb 131 actes repartits pel territori català. Aquests són alguns dels més destacats:

CADENA HUMANA A BADALONA

Una de les mobilitzacions més concorregudes ha estat la de Badalona (Barcelonès), on com a mínim mig miler de persones inscrites prèviament han format una cadena humana resseguint la via de tren, al Passeig Marítim, deixant 2 metres de distància entre cadascun dels participants.

DAVANT L'AVE DE GIRONA

A Girona, unes 400 persones s'han distribuït en cadires al llarg de la plaça que hi ha al davant de l'estació de l'AVE, sota un sol de justícia, molts d'ells amb estelades i la samarreta dissenyada per la ANC per la Diada d'enguany. Abans d'accedir a la zona delimitada per a l'acte, voluntaris han pres la temperatura als participants.MONTBLANC, UNA PLAÇA PLENA DE SABATES

Esportives, xancletes, botes i sabates de saló han omplert la plaça Sant Francesc de Montblanc (Conca de Barberà). En total, 1.500 parells de calçat que representen a les persones que no han pogut sortir a manifestar-se per les limitacions de la COVID-19.

"No estem físicament, però trepitgem fort", han dit els organitzadors en xarxes socials, on han explicat que totes les sabates, donats per veïns de la comarca de la Conca de Barberà, es destinaran a Càritas.

RUES DE VEHICLES

Uns 200 vehicles han recorregut diverses localitats del Baix Empordà com Palamós o Torroella de Montgrí, lluint estelades i llançant proclames a favor de la independència de Catalunya.

Hi ha hagut altres marxes de vehicles a les ciutats de Sabadell i Terrassa (Vallès Occidental), a Lleida (Segrià) i a la Cerdanya, entre d'altres, aquesta última amb punt final davant l'edifici de la Seguretat Social a Puigcerdà.

PELEGRINATGE MOTORITZAT FINS LLEDONERS

També han agafat el cotxe els participants en la marxa que ha culminat en els voltants de la presó de Lledoners, on hi són diversos dels líders independentistes condemnats per la seva implicació en el Procés, entre els quals l'exvicepresident català Oriol Junqueras .

Hores abans de l'arribada dels vehicles ja s'havien congregat davant la presó diverses desenes de persones amb estelades i cartells a favor dels presos.

La major part, membres de les organitzacions Cants per la Llibertat, de Terrassa -ciutat de l'exconseller Josep Rull-, i Free Junqueras, de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), on va ser alcalde el líder d'ERC.ACTE CENTRAL A BARCELONA

La plaça Letamendi de Barcelona ha estat l'emplaçament de l'acte central de la mobilització d'enguany, encara que no ha estat l'únic acte a la capital catalana.

També s'han concentrat persones -mantenint la distància de seguretat- davant del Banc d'Espanya, a la plaça Catalunya; a la plaça Universitat, davant de l'estació de Sants i a l'Avinguda Meridiana.