Catalunya prorroga 15 dies la limitació d'aforament a 10 persones en reunions públiques i privades per evitar la propagació de la covid-19. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir l'ordre que prorroga les limitacions que ja es van acordar el passat 28 d'agost.

Aquesta limitació és aplicable, per exemple, a les terrasses dels bars i restaurants, on a les taules no podrà haver-hi més de deu persones, o a les festes privades. Com ja va succeir llavors, la prohibició de reunir-se més de 10 persones no s'estén a «les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic».

També queden excloses les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixin les indicacions del PROCICAT.

El mateix passa amb les activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius, com piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils. Per la seva banda, les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat per PROCICAT. Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, «que podrà ser exercit en les condicions que determini l'autoritat competent».