La Universitat d'Oxford ha anunciat aquest dissabte que reprèn els assajos de la fase 3 de la seva vacuna contra el coronavirus que causa la COVID-19 i que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca després que es paralitzessin els assajos pel fet que un dels voluntaris havia desenvolupat una mielitis transversa.

"A escala mundial uns 18.000 individus han estat inoculats amb vacunes experimentals dins del programa de proves", ha apuntat la universitat en un comunicat.

"En programes tan amplis com aquest és habitual que alguns dels participants es trobin malament. Cada cas ha de ser acuradament avaluat per a garantir una avaluació acurada de la seguretat", explica el text, que tanmateix, no concreta el dia de represa de les proves.

AstraZeneca va anunciar dimarts passat que havia decidit aturar l'assaig de la vacuna que desenvolupa contra la COVID-19 a causa de l'aparició d'"una malaltia potencialment inexplicable" en un dels participants d'aquest, un moviment que la companyia ha descrit com a "rutinari".

"Com a part dels assajos globals controlats i aleatoritzats en curs de la vacuna contra el coronavirus d'Oxford, el nostre procés de revisió estàndard ha aturat la vacunació per a permetre la revisió de les dades de seguretat", va indicar la companyia en un comunicat.

"És una acció rutinària que ha de fer-se sempre que hi hagi una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos, assegurant que mantinguem la integritat" d'aquests, va afegir AstraZeneca.

AstraZeneca té ja contractes subscrits amb Regne Unit, els Estats Units i amb la UE per al subministrament de dosis de la seva vacuna una vegada conclogui la fase de proves. En concret, la UE ha signat amb la farmacèutica per comprar 400 dosis de la vacuna, quan la UE dels 27 compta amb uns 450 milions d'habitants.