Una escola de la Cerdanya s'ha vist obligada a ajornar l'inici del curs escolar pel positiu d'un professor. Es tracta del centre Ridolaina, de Montellà i Martinet, que se suma al Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, que té previst obrir tres dies més tard perquè té el personal en quarantena per la covid-19.

Cribratge a Puigcerdà

«Es va fer un cribratge de PCR a Puigcerdà, hi vam anar tots els mestres i un ha donat positiu. La resta, com que som contactes estrets, ens hem de quedar tots a casa», va confirmar la directora de l'escola Ridolaina, Gemma Bach, als micròfons de Rac1, fent referència al cribratge que es va fer la setmana passada a la Cerdanya en el qual van participar 22 centres educatius de la comarca, a part de sectors com l'hostaleria i el comerç. «Aquesta setmana està descartat fer classes. Tampoc sabem si ens posaran substituts per obrir o haurem de fer treball telemàtic», va afegir Bach.

«Som cinc professors, més un de reforç que encara falta per arribar, i 42 infants», va detallar la directora de l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet. «Ni nosaltres sabem quan podrem començar. Tenim la teoria que aquesta persona positiva no sigui contagiosa, perquè hauria passat la malaltia fa temps», va apuntar Bach, que va agrair la comprensió de les famílies afectades pel tancament de l'escola.

56 positius de personal escolar

La conselleria d'Educació xifra actualment en 56 els positius per coronavirus entre el personal docent i no docent a les escoles. «Es tracta d'una realitat amb què haurem de conviure», va assenyalar el director general d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Juan José Falcó. «S'estan revisant ara els períodes de quarantena i és possible que es puguin rebaixar a deu dies i, fins i tot, a set, com es fa a França», va avançar Falcó, que també va ratificar que tot el material informàtic necessari per afrontar les quarantenes arribarà «durant el primer trimestre del curs».