El Sindicat d'Estudiants ha convocat vaga a tot l'Estat els dies 16, 17 i 18 de setembre en protesta per les condicions amb les quals s'iniciarà el pròxim curs escolar 2020-2021, marcat per la covid-19.

El 26 d'agost, la secretària general del Sindicat d'Estudiants, Coral Latorre, va fer aquest anunci davant la porta de la seu del ministeri d'Educació, a Madrid, on va acudir per donar suport a una iniciativa que ha recollit més de 230.000 signatures per exigir al departament que dirigeix Isabel Celaá una «tornada segura» dels menors a les aules espanyoles.

Al seu judici, Celaá s'ha passat «cinc mesos de braços plegats», mentre famílies, docents i alumnes esperen «desesperats» l'inici d'un cursos que serà «totalment caòtic». «L'única cosa que han dit és que cal portar màscara i això no és cap solució a aquesta situació», i que «el curs podrà ser semipresencial», va dir Latorre.

Per això, els convocants demanen a Educació altres mesures que ells mateixos reivindiquen, com la baixada de ràtios a les aules, la contractació de 165.000 professors o plans de reforç en la neteja dels col·legis. Per al sindicat, seria necessari «un pla unificat» a tot l'Estat i no «repetir el desastre que van suposar les classes online» del confinament, que «van apartar del sistema a milers d'estudiants». Aquesta setmana, Celaá va fer una valoració «molt positiva» dels primers dies del curs 2020-2021 i va argumentar que, el 9 de setembre, hi havia «incidències» en 53 centres educatius d'un total de 28.600.