Els vents suaus, la humitat i les baixes temperatures d'ahir a la matinada van ajudar als bombers en les tasques de contenció de les desenes de focs que cremen en l'oest dels Estats Units, però preocupa el pronòstic meteorològic de cara a les pròximes hores.

Malgrat les condicions favorables d'aquesta matinada, el Servei Nacional de Meteorologia dels EUA va emetre un avís de cara a la resta del diumenge i va alertar que el temps «contribuirà probablement a expandir focs existents i a iniciar altres nous» a Oregon i el nord de Califòrnia, les regions més afectades. De tots els pronòstics, el que més preocupa és el de forts vents, que podrien tornar a descontrolar els incendis i fer malbé tots els avanços reeixits aquest cap de setmana.

Des que es van iniciar la majoria dels focs a l'agost, més d'una trentena de persones han mort en els tres estats de la costa oest dels EUA -Califòrnia, Oregon i Washington- desenes de milers de veïns segueixen evacuats i hi ha diversos desapareguts. Una altra nota positiva d'ahir va ser l'anunci que s'ha trobat a gairebé una cinquantena de persones que es trobaven desaparegudes al sud d'Oregon.

Al Nord de Califòrnia, els bombers van aconseguir una contenció del 28% de l'incendi batejat com August Complex, en els comtats de Mendocino i Humboldt, el major de la història recent de l'estat i que ja ha arrasat 355.102 hectàrees en una zona muntanyenca de molt difícil accés per a les tasques d'extinció.