El Govern de Bielorússia va confirmar ahir l'arrest de més de 400 persones durant la protesta convocada per l'oposició en la capital, Minsk, enmig de la crisi que travessa el país després de les últimes eleccions presidencials, que va guanyar Lukaixenko.

La portaveu del Ministeri de l'Interior bielorús, Olga Chemodanova, va dir en declaracions concedides a l'agència russa de notícies Sputik que els detinguts «van usar banderes i altres símbols no registrats en l'ordre determinat, així com cartells de divers contingut, inclòs ofensiu».

Així mateix, la portaveu va manifestar que a la protesta van participar al voltant de 3.000 persones i va assegurar que la situació va ser «controlable». Segons Sputnik, els agents antidisturbis van colpejar a diversos dels detinguts.

Els organitzadors van indicar el divendres que la protesta d'ahir estava dedicada a l'opositora Maria Kaleslikova, detinguda per emmascarats a Minsk a principis de la setmana passada. Kalesnikava és membre del consell de coordinació que busca negociar una transició.