El curs escolar va arrencar ahir al conjunt de Catalunya amb 253 professors i 210 alumnes aïllats, dels quals 67 docents i 23 nens són casos positius de covid-19, segons va informar la secretària general d'Educació, Núria Cuenca. Aquests aïllaments han comportat el confinament de nou grups estables de vuit centres diferents, ja que el Benjamin Franklin de Barcelona ja acumula dues aules afectades.

Aquests alumnes se sumen als 360 de l'escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts i els 42 de l'escola cerdana Ridolaina de Martinet i Montellà, que han posposat l'inici del curs escolar pels aïllaments decretats als professors després de la confirmació d'un positiu en ambdós centres.

En concret, els grups estables confinats pertanyen a centres de Barcelona, Salou, Granollers, Rubí, Torelló, Badalona, Mollet de Vallès i els alumnes de la Mare de Deu del Diví Pastor. d'Igualada.

Cuenca va destacar que aquests grups estables confinats pertanyen a centres que van arrencar la seva activitat, ja sigui lectiva o d'acompanyament, fa uns dies, de manera que ja hi va haver contactes estrets entre companys de classe. A més, va detallar que hi ha un altre centre de Terrassa que no ha pogut obrir per la presència de vespes, el que ha impedit l'obertura en condicions.

Tot i la incertesa de l'inici del curs escolar a causa de la pandèmia, la secretària general va destacar la relativa normalitat de la jornada, en recordar que ahir començaven les classes un milió i mig d'alumnes a 5.400 centres.

D'altra banda, les escoles bressol de Castellserà i Tornabous (Urgell) no han començat el curs perquè el departament d'Educació no ha nomenat els docents que s'han de fer càrrec dels infants. Els ajuntaments van rebre la comunicació oficial a mitjan setmana passada i ara els alcaldes d'ambdós municipis lamenten «l'inconvenient» que això suposa per a les famílies.