El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va acusar ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de voler «arruïnar» la ciutat amb plantejaments «sectaris i autoritaris» i va demanar una mobilització del món econòmic per evitar-ho.

Durant la seva participació en el col·loqui Fòrum Barcelona Capital, organitzat pel Círculo Ecuestre, Sánchez Llibre va assegurar que Colau és «una pedra a la sabata» de Barcelona i que «posa tot el seu ímpetu» en la direcció «d'arruïnar el comerç i posar traves als espais urbans». «Tenim una alcaldessa autoritària, que no dialoga, i que està arruïnant l'hostaleria i la restauració. S'està carregant la ciutat», va assegurar el president de la principal patronal catalana, que va destacar que tot això passa «amb nocturnitat i traïdoria».

En aquest context, Sánchez Llibre creu que és necessària «una mobilització» per evitar que Colau continuï per un camí que, segons la seva opinió, portarà Barcelona «a la ruïna». «Ho aconseguirà si no ens mobilitzem tots els sectors de l'economia per evitar-ho», va subratllar.

L'empresari va advertir que, amb els plantejaments «sectaris i autoritaris» de l'alcaldessa, corren perill els 50.000 llocs de treball del sector del comerç a Barcelona, a l'hora que va criticar la política fiscal del consistori. Malgrat tot, Sánchez Llibre, que en diverses ocasions va lliurar de les crítiques el tinent d'alcalde Jaume Collboni (PSC), va apuntar que Barcelona té «punts forts» que l'ajudaran a optar a posicions de lideratge entre les ciutats d'Europa.