El ministeri de Sanitat va assegurar ahir que les reinfeccions de coronavirus, com les quatre documentades a Catalunya i conegudes ahir, són «summament excepcionals», si es té en compte el nombre de casos que hi ha al món.

Ho va dir la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, que va ser la que va oferir la roda de premsa habitual per exposar l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya, en lloc del director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que es troba, segons va assenyalar ella mateixa, de «merescut descans».

Catalunya ha documentat quatre casos de reinfecció de la Covid-19, un d'ells d'un metge de l'Hospital de Palamós que ha hagut de ser ingressat a l'UCI de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, encara que el seu pronòstic és bo i es espera la seva recuperació. Els altres tres casos són coronavirus de caràcter lleu.

Calzón va explicar que els tècnics estan «seguint i aplicant protocols per veure si es podria tractar d'aquesta situació, que seria bastant excepcional en el curs natural de la infecció», i va recalcar que la informació cientificotècnica sobre la COVID es va actualitzant de manera contínua.

«En qualsevol cas», va continuar la secretària d'Estat, es tracta de «situacions summament excepcionals», si es té en compte el nombre de casos totals d'infectats al món.