Solsona va engegar ahir el curs escolar d'enguany amb les idees molt clares pel que fa a les mesures de seguretat que cal seguir per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. Precisament aquestes mesures fan d'aquest inici de curs una situació estranya per a tothom, però tant els docents com els alumnes es van mostrar il·lusionats per poder tornar a l'escola malgrat la pandèmia.

L'escola El Vinyet, que enguany acull uns 220 alumnes, va preparar quatre entrades diferents. L'entrada principal i una altra de situada al mateix carrer Pedraforca van ser destinades als més petits, als infants de parvulari. També es van habilitar dues entrades més al car-rer Busa per als mitjans i els grans, respectivament, per tal d'evitar encreuaments entre cicles. A més, a part de la separació d'entrades es van dividir els alumnes per grups de convivència amb els que compartiran aula. No va ser fins passats 2/4 de 10 que tots els grups van ser dins les seves respectives aules.

L'equip directiu del centre va afirmar a Regió7 que encaren el curs amb ganes i esperança. «Com a equip de gestió és el nostre primer curs i ho hem agafat amb molta força, molts ànims i amb l'esperança que tot vagi bé i que a poc a poc es vagi normalitzant tot al màxim», va dir Maria Rosa Pérez. Per la seva banda, Laia Torrent, que juntament amb Pérez i la directora Anna Serra formen l'equip de gestió del centre, va desitjar que «entre tota la comunitat educativa puguem tirar endavant aquesta situació sense que ens confinin un altre cop».

Per altra banda, els infants van encarar el primer dia de classe amb nerviosisme però també amb ganes, mentre que als pares i mares se'ls va veure més preocupats i atents per seguir les normes de seguretat establertes.

A més de les entrades esglaonades, el centre ha dividit els horaris de pati per no fer coincidir molts grups, obligarà a rentar-se les mans en diverses ocasions i assegurarà les distàncies de seguretat entre els grups de convivència.