El Congrés va començar ahir el tràmit de la recerca parlamentària sobre el cas Kitchen i les presumptes implicacions d'ex alts càrrecs del PP, la qual cosa acosta la possibilitat que integrants de l'antiga direcció d'aquest partit i fins i tot de l'actual compareguin en la nova comissió.

Falta conèixer quins compareixents acordaran els grups, cosa que la portaveu socialista a la Cambra, Adriana Lastra, va avançar que no anunciarà fins que la comissió es constitueixi. A finals de mes o a primers d'octubre podria formar-se aquesta comissió, previ aval del ple. La Junta de Portaveus decidirà la setmana que ve si aquest punt es debatrà en la sessió del dia 29, en la del 30 o en la del dia 1 del mes que ve.

El procés perquè aquesta comissió vegi la llum va començar ahir en donar suport a la Mesa el tràmit. Els serveis jurídics de la Cambra havien indicat en el seu informe que no hi havia objecció per a iniciar-lo.

Els representants del PSOE i d'Unides Podemos (sis dels nou que hi ha en total) han votat a favor; el PP (dos representants) s'hi van oposar i Vox (un) s'hi va abstenir. Hi ha dues propostes per crear una comissió de recerca sobre l'operació: Una l'han sol·licitat el PSOE i Unides Podem i l'altra, ERC, el Grup Plural (JxCat, Més País, Compromís i BNG) i la CUP.