Un nadó de 10 mesos d'edat ha mort -estava en estat de mort clínica a l'Hospital General de Castelló- a conseqüència de la brutal agressió patida suposadament a mans del seu pare, que està detingut, igual que la mare. El cas es va destapar quan van portar l'infant al centre de salut, des d'on el van enviar a l'esmentat centre hospitalari.

Van ser els pediatres d'aquest últim qui van donar la veu d'alarma perquè la gravíssima lesió era impròpia d'un accident i ja hi havia un expedient per uns possibles maltractaments anteriors. Segons la informació a la qual ha tingut accés el diari Levante-EMV, del mateix grup editorial que Regió7, els fets van passar a última hora del matí de diumenge, en una casa situada al carrer Sant Pere d'Almassora, en la qual resideixen els pares del nadó i el petit.

Segons la investigació oberta per la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, hauria estat el pare, de 20 anys d'edat, qui hauria colpejat amb força l'infant contra els barrots del bressol perquè estava plorant, possiblement per lesions anteriors que li provocaven dolor, segons estimen els pediatres.

De fet, en la revisió a què va ser sotmès el menor tot just arribar a les urgències de l'Hospital General de Castelló, els metges van apreciar hematomes i lesions infligides en diferents moments, el que prova que el menor ha estat objecte de maltractaments des de fa mesos. Així que els pares es van adonar de l'abast de l'agressió, van acudir al centre de salut i més tard a l'hospital, però no van dir la veritat.

Van assegurar que el nen havia caigut de cap del bressol, extrem que els metges no van creure, ja que la força de l'impacte denotava un cop extern impossible de produir-se amb una simple caiguda, donat el pes del nadó i l'alçada del bressol. Així, van alertar immediatament al jutjat de guàrdia i aquest, al seu torn, a la Guàrdia Civil, que va enviar diverses patrulles al centre sanitari.

Els pares, ell de 20 anys, i ella, de 17, van ser detinguts immediatament per un presumpte delicte d'assassinat en grau de temptativa en l'àmbit familiar. Aquesta mateixa tarda, agents de Policia Judicial i de Criminalística de Castelló es van desplaçar a l'habitatge de la parella arrestada i van realitzar una exhaustiva inspecció ocular que va incloure la presa de mostres en els barrots del bressol del nadó per confirmar que va ser aquest l'objecte contra el qual va colpejar el petit.