16 de setembre de 2020
16.09.2020
Regió7

Disset grups escolars confinats, amb 115 positius i 613 persones en quarantena

El departament d'Educació fa una crida a no anar als centres si s'està esperant el resultat d'una PCR

15.09.2020 | 23:27
Una mestra dispensa gel hidroalcohòlic a un alumne, en un centre de Barcelona

Els centres escolars tenien ahir 17 grups confinats amb 70 positius per covid confirmats entre professionals -que inclouen docents i altre personal- i 45 entre alumnes, segons les dades de la secretària general d'Educació, Núria Cuenca. En total hi havia 275 professionals i 338 alumnes en quarantena i un total de quatre centres escolars tancats, després que als tres coneguts dilluns s'hi sumessin ahir una llar d'infants privada de Barcelona per un positiu en un alumne. Cuenca va fer una crida perquè quan s'està esperant el resultat d'una PCR no es vagi a l'escola, perquè s'han trobat casos de PCR fetes durant el cap de setmana en què els alumnes van anar al centre dilluns i s'han hagut de confinar els companys.

Dels 17 grups confinats, quatre són a Barcelona ciutat: un grup de l'Institut Pedralbes, el grup de 20 infants de la llar d'infants Tintín i els dos grups de segon de batxillerat del Benjamin Franklin que es van conèixer el passat divendres.

A Tarragona hi ha dos grups confinats, un a l'Institut Jaume I de Salou i un a P4 a l'Escola Pau del Clos de Tarragona. També hi ha dos grups a la Catalunya Central, el ja conegut a la llar d'infants Diví Pastor d'Igualada i un a la Blancaneus de Torelló.

Al Maresme i el Vallès Oriental hi ha cinc grups confinats: un a l'escola bressol municipal els Pinetons de Mollet, un altre a l'escola bressol municipal el Teler de Granollers, un a l'escola Ponent de Granollers i dos a l'escola privada Hammelin de Montgat.

Al Vallès Occidental hi ha un grup confinat a l'escola 25 de setembre de Rubí, a Badalona un més al centre concertat Fluvià i finalment a Girona n'hi ha dos grups, un a l'escola Maristes i un segon al centre Taialà. Cuenca ha explicat que aquest mateix dimarts s'estan fent proves PCR en aquest centre, fins on s'ha desplaçat una unitat mòbil.

Pel que fa als centres tancats, són el ja conegut de l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet, el centre Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts i la llar d'infants Tintín de Barcelona per casos de covid, mentre que l'Institut Escola Antoni Ubach de Terrassa continua tancat a l'espera de solucionar una plaga de vespes.


Unitats mòbils als centres

Cuenca va dir que se seguirà el protocol i que allà on hi hagi casos positius hi anirà una unitat mòbil per fer les PCR a la resta de membres del grup estable. Va afegir que els mecanismes de funcionament en aquestes situacions s'estan «acabant d'ajustar amb Salut» però que la previsió és «aplicar el protocol com estava previst».

També va demanar a les famílies que tinguin "confiança" que els centres les informaran de qualsevol positiu i de les mesures que s'hagin d'aplicar. «Estem en el segon dia d'escola i axiò segurament ens anirà passant durant tot el curs escolar», va valorar.

En aquest sentit, va dir que és «previsible» que els casos continuïn apareixent i els confinaments «vagin creixent», tot i que va apuntar que també cada cop es fan més cribratges que permeten fer aflorar més asimptomàtics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit