El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha dit aquest dimecres que "pactar la data electoral no és la solució que mereix" Catalunya davant una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha afirmat que només veu dues opcions: "Confrontació o rendició".

En la seva intervenció en el debat de política general al Parlament, Batet ha rebutjat així que pactar la data dels propers comicis a Catalunya sigui la solució idònia per fer front a una eventual inhabilitació ferma del president, però no ha concretat quina és la proposta de JxCat. "La unitat de l'independentisme no es pot construir només pactant una data electoral. Hem de consensuar el què, després ja vindran el com i el quan", ha asseverat Batet dirigint-se a ERC i a la CUP i apel·lant a la "confrontació intel·ligent" amb l'Estat com l'"estratègia" a seguir.

Batet ha avisat que "seria esperpèntic que enmig d'una pandèmia mundial s'inhabilités un president de la Generalitat" - "el tercer en tres anys", ha dit, després dels casos de Carles Puigdemont i Artur Mas-, cosa que, en cas de produir-se, seria "la constatació que l'Estat està més preocupat per frenar l'independentisme que per frenar la pandèmia". Ha mostrat tot el suport del seu grup a Torra, a qui li ha dit: "Sabem que actuarà sempre posant l'interès de país per davant de l'interès de part".

En relació amb els últims mesos, ha lloat la gestió de la crisi de la Covid-19 portada a terme pel Govern a l'hora que ha criticat el paper jugat per l'Executiu central. Batet ha defensat que Catalunya té "un Estat que li va en contra", després de la qual cosa ha citat un "dèficit fiscal endèmic", la manca d'"inversions estratègiques" o un "finançament inacceptable" en serveis com la dependència. "Si Catalunya hagués disposat de totes les competències hauria actuat de forma diferent", ha afegit.

El líder de JxCat al Parlament ha afirmat que "l'Estat està disposat a tot per intentar salvar el règim del ''78" tot i que aquest, ha assenyalat, "fa aigües" i "s'enfonsa".