Les setmanes de confinament no van fer passar als manresans i manresanes les ganes de tenir una aventura amorosa extramatrimonial, si no tot el contrari. Això és el que assegura el web de contactes per a persones casades Ashley Madison, que ha elaborat un rànquing amb les ciutats espanyoles ordenades segons el nombre de nous usuaris que es van registrar al seu portal durant la pandèmia (entre el 14 de març i el 7 de juny). La capital del Bages ocupa el 19è lloc, tot i que l'empresa no ha donat dades exactes de quantes persones representa aquesta posició.

Per ciutats, Barcelona és la primera de la llista d'Ashley Madison, seguida de Girona i Pozuelo de Alarcón, el municipi on viuen bona part dels polítics i els esportistes espanyols de renom. Lleó, Las Rozas, Madrid, Granada, Tar-ragona, Toledo i Lleida completen el top 10. I Manresa apareix en les posicions següents, darrere d'Alcobendas, Bilbao, Santiago de Compostel·la, Sabadell, València, la Corunya, Sant Boi de Llobregat i Logronyo, i al davant de Pontevedra.

L'auge de nous usuaris a Ashley Madison no ha estat exclusivament un fenomen estatal, sinó una tendència a nivell global. Christoph Kraemer, director general del portal per a Europa Occidental, en unes declaracions al diari El Confidencial, va explicar recentment que «si normalment teníem 15.000 nous usuaris al dia a tot el món, durant el confinament han augmentat fins als 17.000», repartits igual entre homes i dones. A la península, predomina un perfil d'infidel concret, d'entre «36 i 37 anys i amb un bon nivell adquisitiu, per sobre del salari mitjà», apunta Kraemer. També és important el gruix d'universitaris, «un terç del total».

Ashley Madison va ser notícia ara fa cinc anys per un atac hacker que va fer aflorar dades dels seus usuaris. A partir d'aquesta informació, a Internet va circular un mapa interactiu amb el nombre de persones que volien tenir relacions extramatrimonials a cada ciutat. Aleshores, a Manresa hi havia 2.308 persones apuntades a Ashley Madison. A tot el Bages, la xifra era de 3.500 usuaris.