Després de mesos en una situació tranquil·la pel que fa a l'afectació de la covid-19, el Solsonès ha tingut un important increment de positius que fan saltar les alarmes al Centre Sanitari del Solsonès. Segons el mateix centre hospitalari, en la darrera setmana i mitja s'han detectat 27 nous positius de coronavirus i durant els propers dies es duran a terme prop d'un centenar de testos PCR més, el que implica que aquesta xifra encara podria augmentar.

Durant la setmana passada es van registrar 10 nous casos positius concentrats a la zona de la vall de Lord, on se'n van detectar 7, i a Solsona, on en van ser 3. Durant aquesta setmana les xifres han continuat augmentant fins a arribar, ahir, als 27 positius confirmats. Segons el Centre Sanitari del Solsonès es tracta de persones majoritàriament de perfil jove, alguns d'ells infants, que presenten símptomes lleus. Totes elles i els seus contactes estrets, una seixantena, es troben en règim d'aïllament domiciliari sota el seguiment del centre de salut.

Segons informa el Centre Sanitari, durant la darrera setmana s'han realitzat 50 testos PCR a Solsona i n'hi ha més de 40 de planificats a Sant Llorenç de Morunys. Fins avui, l'ens de salut acumula un total de 1.044 PCR fets a persones de tota la comarca que, o bé han presentat simptomatologia compatible amb la covid-19, o bé han tingut contacte estret amb algun positiu.

Els responsables mèdics solsonins recorden la necessitat de mantenir les condicions que assegurin la màxima protecció per evitar contagis i prendre les mesures necessàries que permetin contenir nous rebrots.

Des de l'Ajuntament de Solsona asseguren que és complicat saber què ha pogut provocar aquest significant repunt de casos ja que «el risc nul de contagi és impossible quan hi ha contacte social. Tot i això, sí que podem afirmar que les trobades socials i la pràctica del botellón en alguns casos han propiciat els contagis del Solsonès».