De mica en mica, pessic a pessic, l'Institut Català de la Salut va reobrint els Centres d'Assistència Primària tancats arran de la concentració de serveis de primària per la pandèmia. En aquest sentit, Castellgalí, que era una de les poblacions de més habitants que estava sense servei al municipi, ha recuperat l'activitat al CAP des del dia 14, dilluns passat. L'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, que alhora és el cap del PSC a la federació XI, havia estat dels que més havia aixecat la veu contra l'allargament del tancament del centre mesos després del pic de la pandèmia.

D'altra banda, a Santa Maria d'Oló, el servei s'ha anunciat que es recuperarà a partir del proper 5 d'octubre. Fins aquesta data, el CAP de referència continua sent el d'Artés. A Santa Maria d'Oló s'havia organitzat una recollida de signatures i es va fer una campa-nya a mitjans exposant la situació. L'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central ahir no va respondre a les peticions d'aquest diari.

En el cas de Castellgalí, el servei d'atenció mèdica es recupera als nivells d'abans de l'inici de la pandèmia excepte en pediatria, on el departament no ha pogut suplir una baixa laboral, segons ha explicat l'alcalde. A Santa Maria d'Oló, en el retorn perden un dia d'atenció, i passen de 4 a 3 setmanals, segons ha dit Santi Montsech, impulsor de la protesta.