Agents de paisà dels Mossos d'Esquadra han detingut in fraganti al barri de Sant Martí de Barcelona un lladre després de tirar a terra una anciana de 83 anys per robar-li dues cadenes d'or.

Segons informa aquest dijous la policia catalana en un comunicat, els fets es van produir quan la víctima es trobava en una parada d'autobús del carrer Almogàvers esperant l'arribada de el vehicle, i es va adonar que un jove l'estava observant, de manera que va agafar amb força la seva bossa.

En aquest moment, el detingut -menor d'edat- es va acostar a la dona, a la qual es va enfrontar i va tirar a terra per robar-li les joies.

Uns agents dels Mossos que estaven patrullant de paisà pel barri, dins de l'operatiu Tremall de la policia catalana per a la prevenció de robatoris violents, van observar el que va passar i van perseguir el jove.

El menor va emprendre llavors una fugida pels carrers de barri, saltant després a l'interior del parc de l'Estació del Nord des d'un pont, per a posteriorment escalar una tanca metàl·lica de dos metres i mig per tornar a sortir de parc.

El lladre va ser interceptat poc després gràcies a la col·laboració ciutadana.

El jove es va resistir activament i amb molta agressivitat per evitar la seva detenció, donant cops i puntades de peu als agents, que van patir lesions, a l'igual que el detingut, amb ferides després de tallar amb uns vidres que hi havia a terra en el moment de l'arrest.

Els Mossos van poder recuperar les joies robades, que van ser retornades a la seva propietària, i el detingut ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors.