Les forces de seguretat gregues van iniciar ahir al matí una operació per a evacuar els migrants i refugiats que encara seguien a les restes del campament de Mória, a l'illa de Lesbos, i traslladar-los a les noves instal·lacions habilitades els últims dies.

Unes 2.000 persones es troben en aquest campament alternatiu, al que ahir van ser transferides 450 persones més, segons el diari grec 'Kathimerini'. El nou enclavament pot albergar un màxim de 5.000 migrants, si bé van ser 12.000 els qui es van quedar sense sostre després de la destrucció de Moria en uns incendis.

«Tot ha estat pacífic ara com ara», va afirmar el metge Gerhard Trabert, que treballa per a una de les nombroses agències d'ajuda desplegades en aquesta zona, en declaracions a l'agència DPA. Trabert estima que milers de persones seguien dins o als voltants del camp incendiat.

No obstant això, Metges Sense Fronteres (MSF) va expressar una queixa al seu compte de Twitter assegurant que el seu equip estava «bloquejat» per la intervenció policial d'ahir dijous. El desplegament, va advertit aquesta ONG, «no hauria de limitar l'atenció mèdica», sobretot tenint en compte que MSF és «l'únic actor mèdic a la zona».