El PSOE continua amb un suport electoral superior a un 31,5 % mentre que el PP cau fins al 18,1 %, segons el Baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de setembre, una enquesta que també constata la línia ascendent de Ciutadans, que aconseguiria un suport del 10 % si hi haguessin eleccions ara.

L'enquesta, que es va realitzar la primera setmana d'aquest mes, posa de manifest que els socialistes no estan notant el desgast de liderar una pandèmia com és la de la covid-19 i, en canvi, els populars s'enfonsen una mica més: la distància entre els dos partits és ja de 13.4 punts.

Quant al soci de govern del PSOE, el CIS atorga a Unides Podem una intenció de vot del 12,2 % , mentre que a Vox, actual tercera força al Congrés, li atribueix un suport de l'11,7 %.

ERC i JxCat es mantenen

Aquesta enquesta mostra com l'independentisme es manté. ERC obté un 2,8% -al juliol era de 2,7-; JxCat amb un 1,7 -dues dècimes més-, i la CUP es manté en el 0,6.

Per contra, els socialistes veuen com el vot directe en l'enquesta passa del 25,3 que tenien al juliol al 22%, 3,3 punts menys. També minva el vot directe als populars, del 13% al 10,5%. Els de Santiago Abascal passen de 5,3% de vot directe a 6,8; i els de Pablo Iglesias passen de 9 a 8,2. En canvi, la formació taronja encapçalada per Inés Arrimadas incrementa el vot directe amb sis dècimes, fins al 7%.

Encara en vot directe, els republicans passen de 2 a 1,6; els de JxCat de 0,7 a 0,8 i els cupaires de 0,3 a 0,4.