El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid era ahir al migdia de 68, el doble que dimecres. Entre les escoles afectades, a part del centre Doctor Ferrer d'Artés (amb un cas positiu i una classe de primer aïllada) i l'aula de la llar d'infants Diví Pastor d'Igualada (on es va detectar un positiu la setmana anterior), ahir s'hi va sumar una aula de l'institut escola de Piera i una altra de l'escola Alfons I de Puigcerdà.

Hi ha un total de 52 centres afectats, i ahir eren 27. Educació ha destacat que el 99,1% dels centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. Del total de grups confinats, quatre són a llars d'infants privades, 12 a llars d'infants municipals, 16 a escoles de segon cicle d'infantil i primària, 11 a instituts d'ESO, batxillerat i FP, tres a instituts escola, 14 a centres privats concertats i vuit a privats. D'altra banda, roman tancada la llar d'infants Petit Montessori de Barcelona i s'hi afegeix l'escola bressol municipal de Gràcia.

En canvi, l'escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts i la Ridolaina de Montellà i Martinet, que no havien pogut iniciar les classes dilluns passat per positius entre el professorat, han iniciat la seva activitat aquest dijous. En el cas de Montellà-Martinet, Educació hi ha portat 5 mestres per substituir els educadors que han hagut de fer la quarantena.

A la Catalunya Central hi ha 10 centres afectats repartits entre Artés, Balenyà, dos a Centelles, Igualada, Manlleu, Piera, Torelló i dos a Vic. En aquest cas també tots amb un únic grup afectat.