La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, va assegurar ahir, després de reunir-se amb representants de Ciutadans al Congrés, que «cal estabilitat» parlamentària i «és el moment de la política amb grandesa i poc egoisme». Així es va expressar Calvo quan, en declaracions als mitjans, va parlar sobre la trobada que va mantenir al Congrés amb el portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, i amb el secretari general d'aquest grup, José María Espejo.

La vicepresidenta primera va tancar amb la formació que lidera Inés Arrimadas la primera part de la ronda de contactes que està fent amb les formacions polítiques amb presència al Congrés. Segons va assenyalat Calvo, «cal estabilitat» al Parlament, i així li ho va dir a Bal i a Espejo en una reunió que va considerar que ha tingut «bon clima», encara que no es va prendre cap decisió. La vicepresidenta va demanar a Ciutadans que tingi «capacitat de dialogar».

Per part seva, Bal va traslladar a Calvo que l'Executiu haurà de triar entre dues vies «incompatibles», pactar els pressupostos amb Esquerra i amb Bildu o pactar-los amb Cs, i va afirmar que aquesta segona opció és la que voldrien la majoria dels espanyols i les institucions europees. Bal va afegir que havia demanat «responsabilitat» a la vicepresidenta en relació amb els comptes.

Paral·lelament, el vicepresident segon de Govern, Pablo Iglesias, va reafirmar que els pressupostos s'han de negociar amb les formacions que van permetre al gener la investidura de Pedro Sánchez. «Els Pressupostos són la llei que de veritat desenvolupa el programa d'un Govern. Els socis de la investidura formen la majoria que pot fer viable el recorregut traçat al programa de coalició», va dir.