L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, està preocupat per l'augment de casos de coronavirus a la capital cerdana. L'hospital de Cerdanya va informar que al seu centre sanitari hi ha 4 pacients ingressats amb covid-19 i hi ha 3 possibles casos ingressats pendents de diagnòstic. En aquests moments, la taxa crua de positius per 10.000 habitants a la Cerdanya se situa en 161,61 i els resultats del segon cribratge massiu realitzat el dia 15 de setembre van detectar 43 casos. A més, dues escoles de Puigcerdà, l'escola Alfons I i l'escola Llum del Nord, s'han vist afectades pel virus.

A l'escola Alfons I de Puigcerdà s'han hagut de confinar 19 alumnes de sisè de primària i també cinc mestres, per ser contacte del docent afectat per la malaltia. El mateix va passar a l'escola Llum del Nord de Puigcerdà, on s'han hagut d'aïllar un total de 20 alumnes de l'escola, majoritàriament del servei d'acollida (de P3 fins a tercer de primària) i del servei de menjador d'alumnes de P3.

Piñeira indica que «en aquests moments a Puigcerdà hi ha uns índexs de rebrot molt alts, els casos estan pujant i ens preocupa la situació». L'augment de casos de la covid-19 ha fet suspendre els actes de l'Ajuntament de Puigcerdà per als propers dies i el consistori ha recomanat a les entitats que facin el mateix per minimitzar el contacte social. A més, l'Ajuntament ha tancat els parcs públics i les pistes esportives de la ciutat. A les terrasses de restaurants i bars aquest divendres se'ls va notificar que havien de reduir a la meitat l'ocupació.